Kansızlık


Vücutta kan yapımı azalmasının en fazla görülen sebepleri demir, B12 vitamini eksikliği, folik asit yetersizliğidir. Demir, B12 vitamini ve folik asit eksikliğinden olan kaynaklanan kansızlık tedavi edilmediği zaman önemli proplemlere yol açar.

Kansızlık proplemi olanlarda yorgunluk, halsizlik, hemen yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, üşüme, iştahsızlık, konsantrasyon bozukluğu, saçların dökülmesi gibi belirtiler görülür.

Kırmızı et, kuru üzüm, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru yemişler, pekmez, yulaf, soya sütü kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasındadır.

Saf polen, kansızlık çekenler için doğal bir destekdir. Kansızlık sorunu olan çocuklarda polen kullanılabilir. Polenin hemoglobini %15 alyuvar sayısını %25 oranında artırdığı belirtiliyor.

Kırmızı kan hücrelerinde bulunan ve oksijen taşımakla görevli hemoglobin molekülünün azalması kansızlık sebebidir. Bu moleküllerin çoğalması için demire mineraline gereksinim vardır.



Hurma: Hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine sahiptir. Daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder