Ahududu

Ahududu, Himbeere, Rubus idaeus

Ağaç Çileği
Sultan Çileği

Familyası: Gülgillerden, Rosengewaechse, Rosaceae
Drugları: Ahududu Yaprağı: Rubi idaei folium
Ahududu Meyvesi: Rubi idaei fructus
Ahududu Çiçeği: Rubi idaei flores
Ahududunun yapraklarından çay ve natürel ilaç yapılır ve meyvesi yenir ve şurubu vede reçeli yapılır.

Giriş: Ahududunun yetiştiği yöreye, iklime, ve toprağa göre oldukca çok alttürü mevcuttur. Ahududu yaprakları eskiden ishal, diş ve ağız içi yaraları ve iltihaplanmasına karşı kulanılmıştırVatanın toros dağlarıolduğu tahmin edilen bitki günümüzde daha çok Avrupalılar tarafından kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Botanik: Gövdesi yuvarlak grimsi veya beyazımsı yeşil renkte 1-2 etre bıyunda dikensiz veya çok az dikenlidir. Kanat yaprakları 3-7 adet yapraktan oluşur, ilk yaprakları karşılıklı ve sonda tek ve irice yaprak bulunur. Yaprakları sapsız veya kısa saplı, kenarları dişli, uca doğru sivrice oval, üzeri pörtüklü üstü koyu altı açık yeşil renklidir. Çiçeklerin yaç yaprakları açık pemepe ve bayaz renkte ortada ve incedir.

Taç yaprakları saran kupa yaprakları ise üçgen şeklinde , geri doğru kıvrık, açık yeşil renkli ve ortada 20-30 adet dölenme tozluğu bulunur. Meyveleri çiçeğin göbeğindeki sarımsı yeşil tümseğin zamanla olğunlaşması ile önce esmer sonra kahverengimsi , sonra siyah ve nihayet koyu kırmızı bir renk alır. Ahududunun meyveleri görünüş olarak çileğe benzer bu nedenle bu bitkiye Ağaç Çileğide denir.

Hasat zamanı: Çiçek açamaya başladığı andan ihtibaren yaprakları toplanır, havalı ve gölgelik bir yerde kurutularak kaldırılır. Malesef şifalı bitkileri toplama, kurutma, paketleme ver depolama işlemleri sırasında çok yanlışlar yapılmaktadır. Bitkinin şifalı kısmı yaparak veya çiçekleri ise asla Güneş altında kurutulmaz ve mutlaka gölgede kurutulmalıdır. Ayrıca öreneğin bitki 5 günde kurudu ise 2 gün daha kurumada bırakmak mahzurludur, çünkü birleşimindeki eterik yağları kaybettiğünden kalitesi düşer. Sadece bitki kökleri Güneş’te kurutulur ve kurur kurumaz hemen paketlenip diploması gerekir. Şifalı bitkilerin Aktarlar’da açıkta satılması kalitesini kısa sürede sıfırlar.

Birleşiminde: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Araştırmalar: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Tesir şekli: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Kulanılmaısı: a-) a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Ahududu yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır.
b-) Komisyon E?ye göre mide-, bağırsak-, nefesyolları-, kandolaşımı-, ve deri rahatsızlıkları, grip, ateşlenme, avitaminoz ve diabete karşı kulanılabileceği beyan edilmiştir. Fakat Üniversite kiliniklerinde araştırmalar yeterli değildir bu nedenle daha etkili olabilecek şifalı bitkilerin kulanılması tavsiye edilir. Gökçek İksiri daha etkilidir.

Geniş bilgi için Alternatif-TIP.Net – Ana Sayfa ‘a bakabilirsiniz.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir’i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder