Havuç

Havuç her derde deva

TRABZON (İHA) – Her gün yenen havucun akciğer kanseri riskini yüzde 50 azalttığı, kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını engellediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi.

Harvard Üniversitesi’nde havuç üzerinde yapılan araştırmalarda, havucun birçok faydasının olduğu belirlendi. Havuçtaki Beta-Karotin’in, gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği belirlenen araştırmada, havucun kadınlarda kalp enfaktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azalttığı, günde yenilen iki havucun ise erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görüldü. Havucun diğer yararları ise şöyle sıralandı:

“-Beta Karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri de içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi.

- Her gün bir tane yendiğinde akciğer kanseri riskini yüzde 50 oranında azaltır.

- Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını engeller ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü artırır.

- Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir.”

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir’i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder